Parydonna & Cattery Parydon
' One must always be different '

The Lhasa Apso Mom, it's me!

Ik ben Sabrina en woon samen met mijn gezin,  twee Lhasa Apso' s, Oosters Korthaar en een Siamees, in een rustig plaatsje in Zuid-Holland. Honden hebben altijd een grote rol gespeeld in mijn leven. Ik heb kennis mogen maken met verschillende rassen, met al hun typische raskenmerken. De hondenshows heb ik regelmatig bezocht en heb daar ook menige prijzen gewonnen. Echter vind ik niet dat de hondenshow een must is, het is een wereld van gezien en gezien worden. Naarmate de jaren verstreken en ik de hondenshows bezocht, viel mij op dat er veel werd gefokt naar het extreme. Dat de rassen veranderen met de jaren is niet vreemd maar het hoeft niet ten koste te gaan van de gezondheid. Te veel lijnteelt/inteelt in de bloedlijnen, krijg je mooie show honden, maar de gezondheid en erfelijke ziektes steken de kop op.

Ik wil fokken zonder het extreme te willen. Ik kies niet voor perfectie, dat is simpelweg niet haalbaar. Ik kies voor een gezonde Lhasa Apso met zijn rastypische kenmerken. Ik ben aangesloten bij een rasvereniging en fok volgens de regels van de Raad Van Beheer.

De Lhasa is een lief, ondeugend, ietwat arrogant, clownesk hondje. Laat je niet misleiden door hen aangezicht, ze ogen schattig maar zijn ontzettend dapper als ze dat moeten zijn. Het zijn heerlijke en makkelijke honden om mee samen te leven, ze zijn intelligent, en zullen een kameraadje voor het leven zijn, mits ze met respect worden behandeld.
 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info