Parydonna & Cattery Parydon
' One must always be different '

Cattery Parydon

Het begin.....

Naast mijn liefde voor honden heb ik nog een liefde, namelijk de Oosterlingen onder de katten. Mijn kennismaking met een Oosterse Korthaar gaat terug naar mijn tienerjaren. Ik ontmoette op een vakantie plaats in Nederland een Blauwe Oosterse Korthaar 'Harry' genaamd. Harry was zo anders dan andere katten rassen die ik in mijn kinderjaren had ontmoet. Hij praatte terug als ik hem riep, kwam aangerend als een hondje als hij me zag, was super vriendelijk en aanhankelijk. Ondanks dat vele mensen tegen mij zeiden: "Wat zie je in dat magere beestje, het is ontzettend lelijk' dacht ik alleen maar: 'wat een prachtig elegant dier, hij leek op de beelden van de 'Egyptische Kattengodin,  zo gracieus en zo mysterieus'. Ik beloofde mezelf dat er ooit een Oosterse Korthaar in mijn leven zou komen........

Zo is de liefde begonnen, het karakter, uiterlijk en niet geheel onbelangrijk, het ras verhaard amper, een hypoallergene kat. De oosterse is ontzettend lief voor kinderen.

Oosterlingen zijn namelijk  graag samen , 1 kat is sneu, ze zoeken elkaar op en stapelen. Je zal denken stapelen? Ja stapelen, ze liggen graag naast maar ook zeker op elkaar gestapeld. Mijn andere beweegreden is precies hetzelfde  als bij de rashonden, gaan voor de gezondheid en ook schoonheid. Schoonheidsfouten worden uitgesloten voor de fok, Waarom? Dit is zichtbaar voor de keurmeester, dat wil zeggen dat alle onderliggende gezondheid- problemen niet aan het licht komen want die zijn niet zichtbaar. Doordat wij mensen nogal visueel zijn ingesteld zijn we blind voor onderliggende gezondheid problemen. We kijken naar het perfecte uiterlijk en dat komt niet altijd ten goede van de dieren. Ontzettend jammer, als je het aan mij vraagt. Fokken is als doel het behouden of verbeteren van het ras, makkelijk is dat zeker niet. Het kost enorm veel tijd, geduld, emotioneel en financieel is het niet altijd makkelijk om vol te houden. Ik wil mijn steentje bijdragen aan met name het verbeteren van het ras.

Dat is nou de uitdaging die ik zie, de liefde voor dieren.  Zoals bij mijn honden. Ik wil anders zijn, anders in proberen om zoveel mogelijk buiten het perfecte schoonheid ideaal te gaan en te gaan voor gezondheid. 

Mijn Cattery is vernoemd naar mijn eerste 2 poezen namelijk Pary & Donya.


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info